Endogard Plus XL | 12 tabletten

383898965-6256

Behandeling van besmetting met rondwormen en lintwormen bij de hond.

Endogard voor de behandeling van besmetting met rondwormen en de meest voorkomende lintwormen bij honden.

  • Spoelwormen: Toxocara cati, Toxascaris leonina
  • Haakwormen: Ancylostoma tubaeforme, Uncinaria stenocephala
  • Zweepwormen: Trichuris vulpis
  • Lintwormen: Dipylidium caninum (hondenlintworm), Taenia spp., Echinococcus granulosus (kleine hondenlintworm),
    Echinococcus multilocularis (vossenlintworm), Multiceps multiceps, Mesocestoides spp

Endogard Plus: 1 tablet per 10 kg L.G.
Endogard Plus XL: 1 tablet per 35 kg L.G.

Fabrikant: Virbac

Verkoper: F & C BV

€59.73 51.94

Aantal:  
Op voorraad & gratis verzonden
Doeldier(en): Hond
Leeftijd: Jong, Volwassen, Senior
Toedieningswijze: Tablet oraal.
Werkzaam tegen: Spoelwormen, Haakwormen, Zweepwormen, Lintwormen, Dipylidium lintworm, Echinococcus lintworm
Omschrijving: Ter behandeling van een gemengde infestatie met de hierna genoemde rondwormen en lintwormen bij volwassen honden en pups: Nematoden: Ascariden: Toxocara canis, Toxascaris leonina (laat onvolwassen en volwassen stadia); Haakwormen: Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum (volwassen stadia); Cestoden: Lintwormen: Taenia spp, Dipylidium caninum.
Contra-indicaties: Niet tegelijkertijd met piperazine verbindingen gebruiken. Bij de behandeling van drachtige teven de opgegeven dosering niet overschrijden. Niet gebruiken bij dieren met een bekende overgevoeligheid voor een van de werkzame bestanddelen of voor een van de hulpstoffen. Niet gebruiken bij pups jonger dan 2 weken en/of bij honden met een gewicht van minder dan 2 kg.
Dosering/Toediening: Oraal. Voor een juiste dosering dient het lichaamsgewicht zo nauwkeurig mogelijk te worden vastgesteld. Pups vanaf een leeftijd van 2 weken kunnen met Endogard Plus worden ontwormd. Vervolgens elke twee weken toedienen totdat de pups 12 weken oud zijn. Daarna moeten de pups om de drie maanden worden behandeld. Het wordt aanbevolen om het moederdier tegelijk met de pups te behandelen. Teneinde Toxocara onder controle te houden dient het diergeneesmiddel 2 weken na de worp aan zogende teven te worden toegediend. Daarna om de twee weken herhalen tot aan het einde van de zoogperiode. Als routinebehandeling wordt een enkele dosis met een interval van 3 maanden aanbevolen. In geval van een ernstige rondworminfestatie dient na 14 dagen een herhalingsdosering te worden gegeven. Aanbevolen dosering: 15 mg febantel per kg lichaamsgewicht, 14,4 mg pyrantel per kg lichaamsgewicht en 5 mg praziquantel per kg lichaamsgewicht.
Dit komt overeen met 1 tablet per 35 kg lichaamsgewicht.
De tabletten kunnen worden gebroken in twee of vier gelijke delen. Endogard Plus kan rechtstreeks of via het voedsel aan de hond worden gegeven. Er is geen voedselbeperking nodig voor of na toediening.
Werkzame bestanddelen: Endogard Plus XL bevat per tablet 175 mg praziquantel, 504 mg pyrantelembonaat en 525 mg febantel.
Bijwerkingen: In zeldzame gevallen kan tijdelijk dunne ontlasting, diarree en/of braken optreden bij pups.
Waarschuwingen: Bij gelijktijdig gebruik met andere cholinergische verbindingen kunnen toxische verschijnselen optreden. Ongebruikte diergeneesmiddelen of afvalmateriaal hiervan dienen in overeenstemming met de nationale vereisten te worden verwijderd.
Na toediening handen wassen. In geval van accidentele inname dient medische hulp te worden geraadpleegd en de bijsluiter aan de arts te worden getoond. Niet gebruiken bij teven in het eerste 2/3 deel van de dracht.
Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.
Verpakking: Doos met 12 tabletten
Verdere info: Deze informatie is een samenvatting van de bijsluiter.
Raadpleeg voor gebruik de volledige bijsluiter van het product of kijk op Fidin Online Repertorium
Merken: Endogard