Lacriforte drops | 15 ml

871464600-0677

Langwerkende kunsttranen voor hond en kat.

Lacriforte wordt toegepast bij wanneer er te weinig traanvocht geproduceerd wordt of wanneer er kans is op uitdrogen van de oogbol.

  • Bij oogonderzoek (gonioscopie).
  • Tijdens algehele anaesthesie.
  • Voor het reinigen van de ogen.
  • Ter voorkoming en verwijdering van traanstrepen.

Fabrikant: AST Farma

Verkoper: F & C BV

€14.32 12.45

Aantal:  
Op voorraad
Doeldier(en): Hond, Kat.
Leeftijd: Jong, Volwassen, Senior
Toedieningswijze: Oogdruppel.
Werkzaam tegen: Geen.
Omschrijving: Lacriforte® wordt toegepast bij alle omstandigheden waarbij er te weinig traanvocht geproduceerd wordt of wanneer er kans is op uitdrogen van de oogbol, bijvoorbeeld bij algehele anaesthesie. Tevens kunnen de druppels worden gebruikt bij oogonderzoek (gonioscopie), voor het reinigen van de ogen en ter voorkoming en verwijdering van traanstrepen.
Contra-indicaties: Geen.
Dosering/Toediening: Lacriforte® op kamertemperatuur toepassen. De druppels worden lokaal op het oog gedruppeld met behulp van de druppelflacon. Belangrijk is dat de punt van de druppelaar niet in contact komt met het oog of de oogharen; het dier zal dan door de oogreflex het oog dichtknijpen. Bij onvoldoende traanproductie: afhankelijk van de traanproductie kan het nodig zijn om ieder uur een druppel op het oog aan te brengen. Tijdens algehele anaesthesie: op ieder oog enkele druppels aanbrengen. Voor het reinigen van de ogen: een of meerdere druppels in het oog druppelen. Ter voorkoming en verwijdering van traanstrepen: enkele keren daags een of twee druppels in het oog druppelen.
Werkzame bestanddelen: Lacriforte bevat een cellulosederivaat en polyvidon.Beide stoffen zorgen voor een verhoging van deviscositeit van de traanfilm. Daarnaast bevat het Calendula officinalis MT en Euphrasia officinalis MT,welke respectievelijk een ontsmettende enverzachtende werking op het oog hebben.Doordat Lacriforte een isotone vloeistof is en geen allergene stoffen bevat is het volkomen onschadelijk voor het oog.
Bijwerkingen: Geen.
Waarschuwingen: Geen.
Verpakking: Druppelflacon à 15 ml.
Verdere info: Geen
Merken: Lacriforce
Geschikt Voor: Kat & hond
Leeftijden: Jong, Senior, Volwassen
Toedieningswijzen: Oordruppel/gel