Otoclean oorreiniger | 18 x 5 ml

871324100-1584

Otoclean voor de hygiëne en verzorging van de uitwendige gehoorgang van hond en kat.
Houdt de gehoorgang vrij van vuil- en overtollig oorsmeer.
18 eenheidsdoses van 5 ml.

Fabrikant: Ecuphar

Verkoper: InterMedi BV

€17.02 14.80

Aantal:  
Op voorraad
Doeldier(en): Honden en katten.
Leeftijd: Pup, Kitten, Jong, Volwassen, Senior
Toedieningswijze: Otologische oplossing.
Werkzaam tegen: Ogen - Oren
Omschrijving: Hygiëne en verzorging van de uitwendige gehoorgang van hond en kat. Het houdt de gehoorgang vrij van vuil-, oorsmeer- of secreetophopingen.
Contra-indicaties: Geen
Dosering/Toediening: Bij rassen die op grond van de anatomie van hun uitwendig oor ontvankelijk zijn voor otitis verdient het aanbeveling Otoclean regelmatig te gebruiken, 1 à 2 keer per week. Dit regelmatige gebruik wordt aanbevolen om de uitwendige gehoorgang in optimale toestand te houden. Bij dieren waarbij zich vaak vuil of oorsmeer ophoopt wordt over het algemeen een onaangename geur uit de oren waargenomen. In dergelijke gevallen moet Otoclean 1x daags gedurende 8 achtereenvolgende dagen in beide gehoorgangen worden aangebracht. Bij dieren met otities verdient het aanbeveling vuil-, oorsmeer- of secreetophopingen uit de gehoorgang te verwijderen om de doeltreffendheid van de producten te verhogen die worden gebruikt om de infectie te bestrijden. Daarom is het zinvol beide oren met Otoclean te reinigen enkele minuten voor gebruik van een therapeutische ooroplossing. Gebruik Otoclean in beide gehoorgangen. Breng voldoende aan, afhankelijk van de grootte van het dier. Bij grote dieren moet voor elke oor een flesje (5 ml) worden gebruikt. Bij middelgrote of kleine dieren kan de inhoud van een flesje over beide oren verdeeld worden.
Werkzame bestanddelen: Per 5 ml: 2,32 mg salicylzuur, propyleenglycol, polyglycol, ethoxydiglycol, gereinigd water, glycerine, melkzuur, cucumis sativus, cetraria islandica, mimosa tenuiflora en oliezuur.
Bijwerkingen: Geen
Waarschuwingen: Geen
Verpakking: Doos met 18 eenheidsdoses van 5 ml.
Verdere info: Deze informatie is een samenvatting van de bijsluiter.
Raadpleeg voor gebruik de volledige bijsluiter van het product of kijk op Fidin Online Repertorium
Merken: Otoclean
Geschikt Voor: Kat & hond
Leeftijden: Jong, Kitten, Pup, Senior, Volwassen
Toedieningswijzen: Oordruppel/gel