Milbemax Hond klein / Pup | 50 tabl

871334300-2793

Milbemax Hond klein/pup voor de behandeling van rondwormen.
Voor de behandeling van lintwormen.
Preventie van hartworm ziekte.
Voor kleine honden/pups: 1 tablet tot 5 kg lichaamsgewicht.
Verpakking: 50 tabletten.

Fabrikant: Novartis-Elanco

Verkoper: OTC health BV

€74.75 65.00

Aantal:  
Op voorraad & gratis verzonden
Doeldier(en): Hond
Leeftijd: Pup, Jong, Volwassen, Senior
Toedieningswijze: Tablet. Langwerpig gevormd, wit met een inkerving op beide zijdes. Een zijde vertoont de indruk "AA", de andere zijde "NA".
Werkzaam tegen: Spoelwormen, Haakwormen, Zweepwormen, Longwormen, Lintwormen, Dipylidium lintworm, Echinococcus lintworm, Hartworm
Omschrijving: Hond: de behandeling van menginfecties met volwassen cestoden en nematoden zoals:
- Cestoden: Dipylidium caninum, Taenia spp., Echinococcus spp., Mesocestoides spp.
- Nematoden: Ancylostoma caninum, Toxocara canis, Toxascaris leonina, Trichuris vulpis, Crenosoma vulpis (Reductie van het infectie niveau), Angiostrongylus vasorum (Reductie van het infectie niveau; zie speciale behandelingsschema)
Het product kan ook worden ingezet bij de preventie van hartworm ziekte (Dirofilaria immitis), wanneer een gelijktijdige behandeling tegen cestoden nodig is.
Contra-indicaties: Niet toedienen aan puppy’s jonger dan 2 weken en/of met een gewicht minder dan 0,5 kg.
Dosering/Toediening: Minimum aanbevolen dosering: 0,5 mg milbemycine oxime en 5 mg praziquantel per kg worden éénmalig oraal toegediend. Het product toedienen met of na wat eten. Afhankelijk van het lichaamsgewicht van de hond, is de praktische dosering als volgt:
Gewicht kg Tabletten
0,5-1 1/2
>1-5 1
>5-10 2
In die gevallen waarbij preventie tegen hartworm ziekte wordt toegepast en waarbij gelijktijdig behandeling tegen lintworm vereist is, kan MILBEMAX het monovalent product vervangen voor de preventie van hartworm ziekte.
Voor Angiostrongylus vasorum infecties, milbemycine oxime 4 maal toedienen met een interval van een week. Het wordt aanbevolen om, wanneer een behandeling tegen cestoden aangewezen is, éénmalig MILBEMAX toe te dienen en daarna te vervolgen met een monovalent product dat alleen milbemycine oxime bevat gedurende de drie overige wekelijkse behandelingen.
Werkzame bestanddelen: 1 tablet bevat 2,5 mg Milbemycine oxime en 25 mg Praziquantel.
Bijwerkingen: In zeldzame gevallen:
Algemene verschijnselen, zoals sloomheid.
Neurologische verschijnselen, zoals spiertrillingen en ataxie.
Maagdarmklachten, zoals braken, diarree, verlies van eetlust en kwijlen.
Waarschuwingen: Studies met milbemycine oxime geven aan dat de veiligheidsmarge bij sommige Collies of aanverwante hondenrassen minder is dan bij andere rassen. Bij deze honden moet de aanbevolen dosering strikt worden gevolgd. De tolerantie bij jonge puppy's van deze rassen voor MILBEMAX is niet onderzocht. De klinische verschijnselen bij Collies en de verschijnselen die gezien worden bij overdosering in de algemene hondenpopulatie zijn gelijksoortig.
Verpakking: Doos met 2 tabletten in blister. Doos met 4 tabletten in blister. Doos met 10 tabletten in blister. Doos met 20 tabletten in blister. Doos met 50 tabletten in blister. Doos met 100 tabletten in blister. Mogelijk zullen niet alle verpakkingsgroottes op de markt worden gebracht.
Verdere info: Deze informatie is een samenvatting van de bijsluiter.
Raadpleeg voor gebruik de volledige bijsluiter van het product of kijk op Fidin Online Repertorium
Merken: Milbemax
Geschikt Voor: Hond
Probleemgebieden: Dipylidium lintworm, Echinococcus lintworm, Haakwormen, Hartworm, Lintwormen, Longwormen, Spoelwormen, Zweepwormen
Leeftijden: Jong, Pup, Senior, Volwassen
Toedieningswijzen: Tabletten/Capsules